ELSA Day

ELSA Day Human Rights mic
Pe data de 20 martie ELSA Iasi a organizat unul din cele 150 evenimente cu ocazia „ELSA Day”, si anume o discutie panel despre traficul de carne vie, retelele traficantilor de persoane din Romania si drepturile detinutilor. Evenimentul intitulat „Wake Up For Human Rights!” a inceput la ora 14.00 in amfiteatrul II.6 al Facultatii de Drept si i-a avut ca invitati pe avocatul Liviu Bran, Vasile Airinei, procuror la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Iasi, si lect. univ. dr. Marius Nicolae Balan.

Prelegerea a inceput cu proiectarea unui scurt montaj despre traficul de persoane si prostitutia minorilor, dupa care Vasile Airinei a specificat cadrul legal in care actioneaza combaterea traficantilor si a retelelor de prostitutie. Liviu Bran a continuat discutia cu problema drepturilor pe care un detinut le are in Romania si faptul ca acestea nu sint intotdeauna respectate. Marius Nicolae Balan a subliniat aceeasi idee, mentionind ca abuzul puterii vine deseori din faptul ca oamenii nu-si apara drepturile.
Discutia a fost incheiata cu un moment consistent de intrebari din partea auditoriului pentru invitati.

In colaborare cu departamentul Activitati Academice, am incununat aceasta zi cu o dezbatere pe tema „Internetul-O inchisoare virtuala?”.

Evenimentul a fost un real succes, iar noi ne bucuram ca ELSA Iasi a fost o parte a ELSA Day.

ALL different, ALL together!

Această intrare a fost publicată în S&C . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *